DVE-OLV

Deventer Vocaal Ensemble

In maart 2017 was het Onze-Lieve-Vrouwkoor te gast in Deventer, waar zij hartelijk ontvangen werden door het Deventer Vocaal Ensemble. Deze kooruitwisseling was zo een boeiende ervaring dat ons koor hen met veel plezier op hun beurt uitnodigden om naar Mechelen te komen om vooral samen te zingen.
Op zondag 8 oktober luisterden beide koren feestelijk de zondagsviering op. De gezongen liederen van die zondag kregen een extra uitstraling en sfeer door de samenzang van beide koren. Het was werkelijk ‘een zingende kerk’!
Om 14u volgde dan een concert van het Deventer Vocaal Ensemble samen met Koraal en Vokalis, de jongeren- en volwassenenafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwkoor. Het werd een schitterend concert met werken van Belgische componisten gebracht door ons koor en met werken van Nederlandse componisten gebracht door het Deventer Vocaal Ensemble.
Afwisselend kwamen zij aan bod eerst in een religieus gedeelte om daarna meer de wereldse toer op te gaan.
Het geheel werd afgesloten door een gezamenlijke uitvoering uit ‘Tre Canzoni’ van Hendrik Andriessen.  Een dynamisch slot!