Koorkamp?

Net zoals bij een jeugdbeweging houdt het Onze-Lieve-Vrouwkoor ieder jaar sinds 1958 een rasecht zomerkamp in de zomervakantie. We trekken ons dat 10 dagen terug, met de tent in de natuur en dat in binnen- én buitenland. Zo leren we elkaar op een heel andere manier kennen, buiten de gewone repetities en concerten. Het is een geliefde en onmisbare traditie voor vele koorleden. Iedereen die er al eens zijn tentje heeft opgezet zal ervan kunnen meespreken: het is een onvergetelijke ervaring!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie gaat er mee op kamp?

De leiding

De leiding

De leidingsploeg zorgt voor alle invulling en aankleding van het kamp en begeleidt alle activiteiten van de kinderen en jongeren. Op voorhand bedenken ze allerlei spelletjes, aangepast aan de leeftijden van de groepen. De ploeg bestaat uit vrijwilligers uit Vokalis vanaf 18 jaar en staat onder leiding van de hoofdleiding, die de organisatie van het kamp op zich neemt.

 

Share
De groepen

De groepen

Het koorkamp is in de eerste plaats bedoeld voor de kinderen en jongeren van Kolor en Koraal. Op kamp verdelen we hen in vier groepen:

  • Speelvogels (1ste – 3e leerjaar)
  • Bengels (4e – 6e leerjaar)
  • Juniors (1ste – 3e middelbaar)
  • Seniors (4e – 6e middelbaar)

Ben je in de Onze-Lieve-Vrouw-o/d-Dijle parochie actief als acoliet, dan kan je ook in één van deze groepen terecht!

Share
De keuken

De keuken

De keukenploeg, onder leiding van de keukenchef, bestaat ook uit vrijwilligers uit Vokalis, samen met hun partners en kinderen jonger 5 jaar. Zij zorgen iedere dag voor 3 lekkere maaltijden en een vieruurtje op kamp.

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampfilms

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampverhalen

IMG_3871-3

Koorkamp Stanzach 2017

Het koor is terug van een fantastische reis in Stanzach, Oostenrijk. Wat een prachtige tien dagen waren dat! Moe maar voldaan blikken we samen terug op het kamp met het […]

Share
Het O.-L.-Vrouwkoor tijdens een concert in de Rosengarten in Imst geleid door Bob Peeraer.

Stanzach 1963

Knapen mochten er voor de eerste keer mee… Op 19 juli vertrekt het koor met 78 deelnemers naar het Oostenrijkse Stanzach. In 1963 waren we er met een zeventigtal seniors, […]

Share
Foto Frans Kamp Montenau16-9

Gemmenich 2016: het 67e koorkamp

Jong en minder jong van het Onze-Lieve-Vrouwkoor was deze zomer te gast in Gemmenich waar in de buurt van het Drielandenpunt, een tiendaagse werd opgebouwd rond een ruimtebasis. In de titel hebben we het over het 67e koorkamp maar, zo horen we je denken, het koor viert dit jaar de 60e verjaardag, vanwaar die 67?

Share
2016 kamp Gemmenich 6

Koorkamp Gemmenich 2016

Het begon met waterspelletjes en eindigde met de lancering van de raket…

Share
KAMP-TS

Koorkamp Gemmenich: OLVK Lost in Space!

De kampboekjes zijn uitgedeeld, de hoofdleiding spreekt hun kampgangers toe: deze zomer gaat het koor op kamp… in de ruimte!

Share
10443538_1002273689803836_2267492474281019218_n

Koorkamp Gouvy 2015: verslag en foto’s

Met een kampthema als “Winterwonderland” zou je gerust kunnen zeggen dat we er zelf om gevraagd hadden: het werd best rillen op kamp. Verslag en foto’s.

Share
Meer kampverhalen