Koorkamp?

Net zoals bij een jeugdbeweging houdt het Onze-Lieve-Vrouwkoor ieder jaar sinds 1958 een rasecht zomerkamp in de zomervakantie. We trekken ons dat 10 dagen terug, met de tent in de natuur en dat in binnen- én buitenland. Zo leren we elkaar op een heel andere manier kennen, buiten de gewone repetities en concerten. Het is een geliefde en onmisbare traditie voor vele koorleden. Iedereen die er al eens zijn tentje heeft opgezet zal ervan kunnen meespreken: het is een onvergetelijke ervaring!

Wie gaat er mee op kamp?

De leiding

De leidingsploeg zorgt voor alle invulling en aankleding van het kamp en begeleidt alle activiteiten van de kinderen en jongeren. Op voorhand bedenken ze allerlei spelletjes, aangepast aan de leeftijden van de groepen. De ploeg bestaat uit vrijwilligers uit Vokalis vanaf 18 jaar en staat onder leiding van de hoofdleiding, die de organisatie van het kamp op zich neemt.

De groepen

Het koorkamp is in de eerste plaats bedoeld voor de kinderen en jongeren van Kolor en Koraal. Op kamp verdelen we hen in vier groepen:

• Speelvogels (1ste – 3e leerjaar)
  • Bengels (4e – 6e leerjaar)
  • Juniors (1ste – 3e middelbaar)
  • Seniors (4e – 6e middelbaar)

Ben je in de Onze-Lieve-Vrouw-o/d-Dijle parochie actief als acoliet, dan kan je ook in één van deze groepen terecht!

De keuken

De keukenploeg, onder leiding van de keukenchef, bestaat ook uit vrijwilligers uit Vokalis, samen met hun partners en kinderen jonger 5 jaar. Zij zorgen iedere dag voor 3 lekkere maaltijden en een vieruurtje op kamp.

Kampfilms

Kampverhalen

Koorkamp Erezée 2018

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor ging met 82 kampgangers 11 dagen op kamp in La Forge – Erezée. Vier jaar geleden ging het koor ook al eens op kamp op deze plek en […]