DSC_7911-HDR

Overrompelde Dijlekerk

Het concert dat Vokalis en Fine-Tuned uit Sint-Niklaas vrijdag 27 april in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw over-de-Dijle gaven, bracht het publiek in vervoering. De commentaren die de organisatoren na afloop te horen kregen waren eensluidend: fantastisch. Om het met een dooddoener te zeggen: de afwezigen hadden ongelijk. Maar hoe waren de commentaren binnen het koor? We citeren enkele uitspraken van dirigent Jeroen Keymeulen aan zijn zangers.

“Wat te zeggen, na een helse vrijdagavond waar iedereen zich gerept heeft om van het werk naar de kerk te komen, met de boterham juist achter de kiezen, of reikhalzend uitkeek naar een fantastisch idee om achteraf een pita/durum te gaan halen?

Wat te zeggen, na een donderdagmiddag/avond waarop de kerk door vele mensen werd omgebouwd tot een concertzaal door alles even om te draaien, een podium op te zetten, het ontspanningslokaal nog mooier in te richten? En waarop diezelfde kerk de avond zelf opnieuw schoon wordt achtergelaten?

Wat te zeggen na gehoord te hebben dat de muziek misschien niet altijd op evenveel enthousiasme onthaald werd, maar de koorklank weer een stapje verder is gebracht?

Eenvoudig en logisch wat er te zeggen valt:

Proficiat aan jullie allemaal voor de fijne muzikale prestatie, zowel in Sint-Niklaas als voor onze thuismatch. Als ik de reacties mag geloven, was het beklijvend, doordringend en adembenemend.

Bedankt, iedereen die kon meehelpen, voor, achter en tussen de schermen. Op deze impuls drijft een vereniging – laat ons die kracht van ‘samen verenigen’ behouden en zelfs versterken!

Een persoonlijk dankwoord voor het vertrouwen dat jullie in mij stellen, in de muzikale keuzes die ik maak, in de meest brede zin van het woord. Ik hoop dat jullie, met concerten en reacties de goesting blijven hebben om mee te gaan in mijn verhaal met jullie. We vallen de komende maanden niet in een zwart gat – we blijven repeteren! Wat staat op het programma?

• de voorbereiding van het concert ‘The Armed Man’ in november
  • de uitbreiding van het religieuze repertoire met nieuwe liederen
  • de koor-bbq op zaterdag 30 juni.

Blijf uw zaterdagavond dus reserveren voor Vokalis.”

De boodschap van de koorleider is duidelijk. Wie muzikale kriebels voelt om mee te zingen met Vokalis, Koraal (voor de jongeren) of Kolor (voor de allerjongsten), kan alle informatie vinden op . Van harte welkom.

Frans