Video

Audio

Vokalis - Sur le Pont d'Avignon (arr. Vic Nees)

 

Vokalis & Mechels Kamerorkest - Alles was Odem hat (Felix Mendelssohn Bartholdy)

 

Vokalis - Abendlied (Op. 69, No. 3; Josef Rheinberger)

 

Vokalis - Hör mein Bitten (Felix Mendelssohn Bartholdy)

 

 


 

Concerten

OLVK in concert


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere Muzikale Activiteiten

Repetities

Ons koor komt wekelijks samen om te doen wat het graag doet: samen zingen! Samen zingen is niet alleen leuk, het is tegelijk ook een ploegsport. Een koorzanger is in een atleet: je traint je middenrif, je gehoor, je eigen stemgeluid, je leert je ademhaling beheersen, en ga zo maar door. Minstens even belangrijk is samen leren zingen en leren luisteren naar elkaar. Het resultaat is een homogene en mooie koorklank, een goede beheersing van de stukken en het opbouwen van het repertoire.Ons team kan alleen groeien en verbeteren als elk teamlid meetraint. Daarom verwachten wij onze koorzangers op elke repetitie!

Zin om een keer een repetitie bij te wonen? Hier vind je alle nodige info!

Concerten

Zowel Kolor, Koraal als Vokalis staan ieder jaar meermaals op het podium om het beste van zichzelf te laten zien én te laten horen. Groot, klein, religieus of profaan, een eigen organisatie of in samenwerking met orkest of band: het Onze-Lieve-Vrouwkoor is van alle markten thuis en ons concertrepertoire is allerminst in één hokje te stoppen! Bovendien proberen met Vokalis we graag allerlei genres uit: de grote klassieke componisten zoals Haydn en Brahms, muzikale pareltjes zoals Vannuffel, moderne composities of zelfs jazzmuziek.

Vieringen

De kerk is voor het koor veel meer dan alleen een mooi gebouw. Ze is niet alleen onze thuisbasis, maar als het ware ook onze de ‘hoofdsponsor’ en één van de voornaamste redenen waarom we als koor kunnen bestaan. Dankzij de parochie repeteren we in mooie, verwarmde lokalen, kunnen we professionele muzikanten aantrekken om ons te begeleiden en hoeven we géén lidgeld te vragen. In ruil hiervoor vraagt men slechts dat we doen wat we graag doen: zingen, namelijk tijdens de wekelijkse zondagsvieringen. Om dit te realiseren, vragen we van al onze volwassenen- en jongerenkoorleden dat ze ten minste één viering per maand mee opluisteren. Dit is voldoende om de werking, kwaliteit en kosteloosheid van ons koor te kunnen garanderen. Gelovig zijn is dus zeker geen vereiste om lid te zijn van ons koor, een goede dosis enthousiasme is dat wel!

Wedstrijden

Elke vier jaar nemen onze drie koorgroepen deel aan de provinciale koorwedstrijd in Antwerpen. Een professionele jury deelt de deelnemende koren een score toe in een bepaalde categorie. Zowel Kolor, Koraal en Vokalis behaalden hier steevast topresultaten! In 2015 plaatste Koraal zich in de 1ste categorie. Vokalis promoveerde bij hun laatste deelname in 2014 van categorie "uitmuntendheid" naar de "erecategorie". Kolor zal in 2016 deelnemen. Koraal nam ook al tweemaal (2008, 2012) deel aan het internationaal tornooi voor jeugdkoren in Neerpelt en sleepte al tweemaal eerste prijs in de wacht.

Koorreizen

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor Mechelen kreeg al een aantal keer de kans om concertreizen te maken in het buitenland. Zo kregen we uitnodigingen voor het opluisteren van diensten en het geven van concerten in een aantal kathedralen tijdens drie reizen naar Engeland (1981, 1987 en 1998). Tijdens de derde gaf het koor o.a. een concert in de Kathedraal van York. De Vlaamse Gemeenschap zond het koor als ”ambassadeurs” naar Praag in 1994 en de stad Mechelen zond het, eveneens als ambassadeurs, naar Histeuro, een reeks culturele manifestaties in Luxemburg, in 1995 culturele hoofdstad van Europa. In november 2011 trok het koor naar Münster in het kader van hun "Autumno"-concertreeks, dat Vlaamse en Duitse componisten onder de aandacht bracht. Plannen voor een concertreis in het kader van de 60ste verjaardag van het koor zijn in de maak ...

Koorweekend

Kolor, Koraal en Vokalis gaan regelmatig ook op koorweekend. Voor Kolor en Koraal is dit een jaarlijkse traditie. Zingen wordt voldoende afgewisseld met leuke activiteiten, met andere woorden: de perfecte balans tussen repetitieweekend en teambuilding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdwerking

Koorweekend

Kolor, Koraal en Vokalis gaan regelmatig ook op koorweekend. Voor Kolor en Koraal is dit een jaarlijkse traditie. Zingen wordt voldoende afgewisseld met leuke activiteiten, met andere woorden: de perfecte balans tussen repetitieweekend en teambuilding.

Koorkamp

Het koorkamp is het sluitstuk van ons koorwerkjaar en ieder jaar weer een heus avontuur voor alle betrokken koorleden!

Net zoals bij een jeugdbeweging houdt het Onze-Lieve-Vrouwkoor ieder jaar sinds 1958 een rasecht kamp in de zomervakantie. We trekken dan 10 dagen met de tent de natuur in, in binnen- óf buitenland. Zo leren we elkaar op een heel andere manier kennen. Zingen komt dan even op de tweede plaats. Iedereen die er al eens zijn tentje heeft opgezet zal erover kunnen meespreken: op kamp gaan met het Onze-Lieve-Vrouwkoor is een onvergetelijke ervaring! Laat je hier betoveren door onze prachtige traditie!

Ceciliafeest

Op 22 november vieren muzikanten en zangers het patroonsfeest van de heilige Cecilia. Ook het Onze-Lieve-Vrouwkoor heeft een geliefde Sint-Ceciliatraditie met een aantal feestelijkheden in november: Kolor en Koraal houden een dag vol activiteiten. Vokalis wordt getrakteerd op een avondfeest in een bepaald thema, ieder jaar verzorgd door één van de vier partijen: sopranen, alten, tenoren en bassen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere Activiteiten

Ontspanningslokaal

Het kloppend hart van het koor, dat is onze eigenste koorbar. Na elke repetitie, elke viering of elk concert opent de bar zijn deuren en zijn koor- en familieleden van harte welkom voor een hapje en een drankje (of twee) aan heel zachte prijzen. Koorleden bemannen hier zelf de toog en bieden onder andere met trots Mechelse Ankerbieren aan. De strafste metamorfose van onze recente verbouwingen vond wellicht hier plaats: een gezellige, warme, ruimte die nog niets van zijn authentiek charme verloren heeft en waar ieder weekend naar hartenlust van elkaars gezelschap genoten wordt.

Koorbarbecue

Goede tradities moeten ooit in het leven geroepen worden: sinds enkele jaren verzorgt een enthousiast team van koorleden steevast een overheerlijke barbecue. Zangers, ouders, kinderen, familie, vrienden, buren en sympathisanten van het koor zijn steeds van harte welkom om te komen meegenieten. Alle opbrengst van dit initiatief gaat rechtstreeks naar de werking van het koor, meestal naar een concreet project, zoals een groter concert. Bij gelegenheid trakteren de koorleden hun gasten tijdens de barbecue ook wel eens op een zomers concertje. Naast de koorbarbecue zorgt het koor regelmatig ook voor andere (eet)gelegenheden en activiteiten om de werking van het koor te steunen, zoals een kaas-en wijnavond.

Ceciliafeest

Op 22 november vieren muzikanten en zangers het patroonsfeest van de heilige Cecilia. Ook het Onze-Lieve-Vrouwkoor heeft een geliefde Sint-Ceciliatraditie met een aantal feestelijkheden in november: Kolor en Koraal houden een dag vol activiteiten. Vokalis wordt getrakteerd op een avondfeest in een bepaald thema, ieder jaar verzorgd door één van de vier partijen: sopranen, alten, tenoren en bassen.


Zin om te zingen? Schrijf je dan nu in voor een proefrepetitie!
Inschrijven!
Share