Wie zijn wij?

Kolor

Kinderkoor

Voor je eerste stappen in de grote muziekwereld kan je bij ons kinderkoor Kolor terecht. Kolor staat open voor alle kinderen van het 1ste tot en met 6e leerjaar die graag zingen. Dat doen we dan ook elke week samen op de repetitie! Kolor is daarnaast onderverdeeld in twee groepen: Mini-Kolor voor de kleinsten en Maxi-Kolor voor de grootsten. Je maakt er kennis met meerstemming zingen of zingen in een vreemde taal en je staat regelmatig met je medezangers op het podium, waar je trots kan laten zien wat je kan! Spannend! Ontdek hier meer over Kolor en word lid!

icon-music    Mini-Kolor: jongens en meisjes
   1ste en 2e leerjaar

icon-music    Maxi-Kolor: jongens en meisjes
   3e t.e.m. 6e leerjaar

icon-clock-o    Mini-Kolor: 17u30 – 18u30
icon-clock-o    Maxi-Kolor: 18u30 – 19u30

icon-envelope    kolor@olvkoor.be
Koraal

Jongerenkoor

Vanaf het eerste middelbaar ben je welkom in ons jongerenkoor Koraal, waar we de muzikale lat wat hoger leggen. Je leert loepzuiver zingen en meerstemmigheid controleren. Elke zaterdag komen we samen om te repeteren in onze lokalen. Daar werken we steevast aan een volgend project waar we ons vol overgave op storten: een concert, een wedstrijd, een CD-opname en ga zo maar door. Repeteren wordt echter voldoende afgewisseld met plezier maken. Zo doen we tijdens het jaar allerlei leuke activiteiten en elke zomervakantie gaan we op kamp, net als een jeugdbeweging. Koraal is namelijk niet alleen koorgroep, maar ook een hechte vriendengroep! Ontdek Koraal en sluit je vandaag nog aan!

icon-male    Jongens: 1ste middelbaar
tot stemwisseling

icon-female    Meisjes:  1ste t.e.m. 5e middelbaar

icon-clock-o    17u30 – 19u30

icon-envelope    koraal@olvkoor.be
Vokalis

Volwassenenkoor

Voor jong en minder jong M/V met zangtalent en zin in een uitdaging is er Vokalis, de volwassenenafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwkoor. Met haar 60-tal mannen en vrouwen vanaf 17 jaar of stemwisseling bij de jongens, vormt Vokalis het kloppend hart van het koor, dat wekelijks samenkomt om samen te zingen en continu een nieuwe muzikale grens opzoekt. Dit doen ze in tal van verschillende genres en stijlen, gaande van de grote klassieke componisten, tot jazz of moderne koorbewerkingen. Ontdek Vokalis en word ons volgende koorlid!

icon-male    Jongens: vanaf stemwisseling
icon-female    Meisjes:  vanaf 6e middelbaar

icon-clock-o    20u00 – 22u00

icon-envelope    vokalis@olvkoor.be

Professionele begeleiding

Indra Boone

Dirigent Koraal

Indra Boone; singer-songwriter, zangeres, dirigent en docente.

In 2014 bracht ze haar debuut album ‘Blame it on Disney’ uit. Hiernaast zingt/zong ze in vele andere projecten waaronder ‘Follia!': eigenzinnige folk rock, Asi Sea: worldblues, Beau Fort: Psychedelische Close Harmony & In Drops: Triphop-ambient soundscaping.

Elke Vandenbogaerde

Dirigente Kolor

Elke Vandenbogaerde (‘1995) is zelf opgegroeid met het Onze-Lieve-Vrouwkoor: ze doorliep er alle afdelingen gedurende de jaren en brengt er al vanaf haar 8 jaar zingend haar dagen door. Ze is ook een vertrouwd gezicht op koorkamp als kampleidster. Naast koorzang is ook viool Elke’s grote passie. Ze studeerde af aan het Stedelijke Conservatorium Mechelen voor viool, zowel in de richting klassieke muziek als voor jazz- en lichte muziek. Daarnaast geeft ze sinds 2014 vioolles in muziekatellier Dijkstein.  In september 2015 greep Elke en een nieuwe uitdaging aan en nam ze het dirigeerstokje van Kolor over van dirigente en pianiste Annick Truyts. Binnenkort zwaait Elke ook af aan de LUCA School of Arts, campus Lemmensinstituut als gediplomeerd master muziektherapeute.

Hoe word ik lid?

Hoe word ik lid van Kolor?

WELKOM OP ONZE REPETITIES!
icon-music    Mini-Kolor: jongens en meisjes
   1ste en 2e leerjaar

icon-music    Maxi-Kolor: jongens en meisjes
   3e t.e.m. 6e leerjaar

icon-clock-o    Mini-Kolor: 17u30 – 18u30
icon-clock-o    Maxi-Kolor: 18u30 – 19u30

icon-envelope    kolor@olvkoor.be
Hoe word ik lid van Koraal?

WELKOM OP ONZE REPETITIE!
icon-male    Jongens: 1ste middelbaar tot stemwisseling
icon-female    Meisjes:  1ste middelbaar t.e.m. 5e middelbaar

icon-clock-o    17u45 – 19u45

icon-envelope    koraal@olvkoor.be
Hoe word ik lid van Vokalis?

WELKOM OP ONZE REPETITIE!
icon-male    Jongens: vanaf stemwisseling
icon-female    Meisjes:  vanaf 6e middelbaar