Welkom bij Vokalis

Jeroen Keymeulen

Jeroen Keymeulen

Dirigent - Vokalis

Tijdens intensieve studiejaren behaalde Jeroen aan het Lemmensinstituut drie Masterdiploma’s in de muziek aan het Leuvense Lemmensinstituut.

In 2005 studeerde hij met onderscheiding af bij Godelieve Monden voor klassieke gitaar en een jaar later behaalde hij met grote onderscheiding het Masterdiploma voor kamermuziek. Tijdens deze periode combineerde hij de opleiding met masterclasses bij Alexander Swete, Roland Broux en Denis Azabagic. Gedurende twee jaar vervolmaakte Jeroen zich dan in het gitaarspel aan het Maastrichtse conservatorium bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione. Sindsdien bespeelt hij een concertgitaar van gitaarbouwer Theo Scharpach.

In 2012 behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma voor orkestdirectie bij Edmond Saveniers. Masterclasses voor orkestdirectie volgde hij oa. bij Alex Jimenez (USA).

Om zich verder te bekwamen in koordirectie volgde Jeroen verschillende masterclasses: in augustus 2015 werd hij geselecteerd voor de internationale masterclass “Music & Humanity” in Stockholm, waar hij les kreeg van Prof. Andre de Quadros (USA) en Lone Larsen (Denemarken). Daar mocht hij met het MSUC (Manado State University Choir) en Voces Nordicae werken. In juni 2017 was hij bij de 6 geselecteerden voor de masterclass bij Hervé Niquet, chef-dirigent van het Vlaams Radio Koor. In juli 2017 werd hij geselecteerd voor de masterclass Isa Allegra 2017, waar hij les kreeg van Prof. Markus Utz (docent in Génève) en Prof. Denis Rouger (docent in Stuttgart).

Sinds 2011 werd Jeroen aangesteld als chef-dirigent van het Gentse kamerkoor Vivente Voce, dat onder zijn leiding op de provinciale koortornooien van Oost-Vlaanderen in 2015 promoveerde naar eredivisie . Van 2011 tot 2013 dirigeerde hij ook het Oostendse dameskoor Camerata Ostendia. Sinds september 2015 nam hij het roer over bij Musica Nova in Boom, het koor dat destijds werd opgericht door Roger Leens. Sinds november 2016 werkt Jeroen ook als kapelmeester van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle-kerk in Mechelen, waar hij de leiding heeft over het volwassenenkoorVokalis.

In november 2017 werkte hij voor de eerste keer als repetitor met het Vlaams Radio Koor.

Als dirigent voerde Jeroen al verschillende pareltjes uit uit de muziekliteratuur: Weihnachtsoratoium (J.S. Bach), Petite Messe Solennelle (G. Rossini), Requiem in d (W.A. Mozart), Dixit Dominus (G.F. Haendel), Gloria & Magnificat (A. Vivaldi), Gloria (J. Rutter), … Hij staat ook open voor verschillende genres en disciplines, waarbij ook een voorliefde voor de musicalliteratuur naar voor komt. Zo dirigeerde hij de musicals “The Wiz”, “Fame” en “Footloose”, met voorstellingen in NTGent en de Capitool.

Naast deze artistieke activiteiten kiest Jeroen er uitdrukkelijk voor om jonge muzikanten op te leiden. Zo wordt hij steeds gevraagd voor muziekstages, zoals bvb. van Muzikamp vzw. Na 9 jaar lesgeven aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde werkte van hij september 2013 tot en met oktober 2015 als artistiek directeur muziek-woord van de Academie Wilrijk. In november 2015 werd hij aangesteld als directeur van de Academie Borgerhout.

Vanaf september 2018 zal Jeroen een meer overkoepelende functie op zich nemen, en wordt hij netwerkdirecteur DKO in het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Share
Vokalis

Vokalis

Volwassenenkoor

Voor jong en minder jong M/V met zangtalent en zin in een uitdaging is er Vokalis, de volwassenenafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwkoor. Met haar 60-tal mannen en vrouwen vanaf 18 jaar of stemwisseling bij de jongens, vormt Vokalis het kloppend hart van het koor, dat wekelijks samenkomt om samen te zingen en continu een nieuwe muzikale grens opzoekt. Dit doen ze in tal van verschillende genres en stijlen, gaande van de grote klassieke componisten, tot jazz of moderne koorbewerkingen.

Share
Zin om te zingen? Van harte welkom!
Schrijf je nu in voor een proefrepetitie!

Hoe word ik lid van Vokalis?

ZIN OM MEE TE ZINGEN?

WELKOM OP DE REPETITIES VAN VOKALIS!

 

icon-male    Voor jongens vanaf hun stemwisseling
icon-female    Voor meisjes na het 6e middelbaar

 

icon-calendar    Iedere zaterdag
icon-clock-o    20:15  – 22:15

 

icon-map-marker    Gebroeders Verhaegenstraat 12
        2800 Mechelen

 

icon-envelope    vokalis@olvkoor.be
Share
Hoe word ik lid van Vokalis?

Hoe word ik lid van Vokalis?

ZO KLINKT VOKALIS

 

Vokalis & VRT Big Band - Duke Ellington (Duke Ellington's Sacred Concert) (arr. Høybye - Pedersen)

 

Vokalis - Sur le Pont d'Avignon (arr. Vic Nees)

 

Vokalis & Mechels Kamerorkest - Alles was Odem hat (Felix Mendelssohn Bartholdy)

 

Vokalis - Abendlied (Op. 69, No. 3; Josef Rheinberger)

 

Vokalis - Hör mein Bitten (Felix Mendelssohn Bartholdy)

 

 


 

Vokalis in de schijnwerpers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vokalis in beeld

Nieuws van Vokalis

Koor affiche mei 2019-5b_HOOFDLETTERS-uitgelijnd-02

From this Wave-Lapped Island

Koormuziek uit het Verenigd Koninkrijk Niemand minder dan Winston Churchill verwees naar het Verenigd Koninkrijk in zijn boek “The Birth of Britain” als volgt: “Here, perhaps, in this wave-lapped Island […]

Share
TheArmedMan

The Armed Man

Op 11 november 2018 herdenkt de wereld het einde van de Groote Oorlog. Dag op dag 100 jaar na die historische gebeurtenis organiseert de Sint-Romboutskathedraal vzw een muzikale en visuele […]

Share
IMG_7618

Koorkamp Erezée 2018

Het Onze-Lieve-Vrouwkoor ging met 82 kampgangers 11 dagen op kamp in La Forge – Erezée. Vier jaar geleden ging het koor ook al eens op kamp op deze plek en […]

Share
DSC_7911-HDR

Overrompelde Dijlekerk

Het concert dat Vokalis en Fine-Tuned uit Sint-Niklaas vrijdag 27 april in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw over-de-Dijle gaven, bracht het publiek in vervoering. De commentaren die de organisatoren na afloop […]

Share
websiteArtboard 1@2x-80

Nights of the soul

Op vrijdag 27 april om 20.00 uur brengen Fine-Tuned (Sint-Niklaas) en Vokalis een gezamenlijk concert in de Onze-Lieve-Vrouw o/d Dijle kerk. Het programma laat u genieten van werken van onder […]

Share
A Groovy Christmas - 2017

A groovy succes!

Zaterdag 23 december gaven we een kerstconcert met onze drie afdelingen. De kerk zat afgeladen vol! Het publiek genoot van de kinderstemmen uit Kolor. Zij brachten 8 kerstliederen op kindermaat. […]

Share
Meer Vokalisnieuws