top of page

do 01 jun

|

Leuven

Jules Van Nuffel

Vier koren uit Leuven en Mechelen brengen een hulde aan Jules Van Nuffel. Jules wie? Ontdek alle gedaanten van deze onbekende grootmeester tijdens onze concerten in Leuven en Mechelen.

Jules Van Nuffel
Jules Van Nuffel

Tijd en locatie

01 jun 2023, 20:30 – 22:00

Leuven, Naamsesteenweg 355, 3001 Leuven, België

Over het evenement

Het Leuvens Alumnikoor, A Chantar, het Mechels Kathedraalkoor en Vokalis Mechelen brengen meer dan honderd zangers samen om een hulde te brengen aan Jules Van Nuffel.

Jules Van Nuffel (1883-1953) was priester, koordirigent en componist. Hij was directeur van het Lemmensinstituut, toen nog in Mechelen, en gaf les aan de KU Leuven. Als componist schreef hij een indrukwekkend oeuvre bij elkaar dat bij koren nog steeds op veel bewondering kan rekenen.

Van Nuffels muziek is overweldigend en intiem tegelijk. Als geen ander kon Van Nuffel woorden vertalen in muziek. Dat is de kracht van zijn werk voor koor: zelfs zonder woorden begrijp je wat je hoort. Maar tegelijk blijft er zoveel mysterie over. Van Nuffel bezat de zeldzame gave om de eeuwigheid in één kort moment te verklanken. Dat moet je echt eens horen.

Met meer dan honderd zangers brengen we een hulde aan Jules Van Nuffel, die dit jaar 140 jaar zou zijn geworden. Koen Vits en Johan Van Bouwelen, beiden dirigent en Van Nuffel-expert, hebben een programma samengesteld dat alle gedaanten van deze onbekende grootmeester belicht.

Het koor wordt bijgestaan door Peter Pieters op orgel.

Tickets en info

Donderdag 1 juni - Heilig Hart Instituut Heverlee, aanvang 20u30

Zaterdag 3 juni - Sint-Romboutskathedraal Mechelen, aanvang 15u30

Deel dit evenement

bottom of page